Руският външен министър атакува остро НАТО заради изразена позиция.`НАТО заема арогантна и

...
Руският външен министър атакува остро НАТО заради изразена позиция.`НАТО заема арогантна и
Коментари Харесай

Лавров: Позицията на НАТО за Украйна е арогантна

Руският външен министър нападна остро НАТО поради изразена позиция.

`НАТО заема арогантна и провокативна позиция с политиката си на отворени порти, която подтиква неутрални страни да се причисляват към Алианса`, това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров по време на взаимната конференция с италианския си сътрудник Луиджи Ди Майо.

„ Това е арогантна позиция и в това време е провокативна, тъй като е предопределена да насърчи неутралните страни да почукат на същата тази отворена врата “, сподели той.

Според Лавров, алиансът по-рано е отхвърлил опитите на Русия за сключване на съглашение по отношение на правилото на сплотеност на сигурността, отказвайки след дълги опити от страна на Москва да води каквито и да било договаряния по тематиката.

„ От НАТО обявиха, че това е изключено, защото юридически гаранции за сигурността могат да бъдат да бъдат предоставяни само в границите на НАТО и на никого другиго “, добави той.

Според него, алианса прави тъкмо това, в което упреква Русия, увеличавайки силите покрай съветските граници.

Лавров укори и Европейския съюз, който „ счита, че е допустимо да основава сфери на въздействие и да се намесва с антируски желания в работите на прилежащите на Русия страни “.

" Западът се пробва да преобърне открития ред за осъществяване на Минските съглашения в интерес на Украйна ", акцентира още външният министър.

Лавров разяснява още, че договарянията сред Русия и Запада по въпросите на сигурността ще продължат по всички аспекти, препоръчани от Москва,.

Според него проблемите със сигурността в Европа не могат да бъдат позволени, без да има прогрес по основните опасения на Русия.

" Западните сътрудници надали в миналото ще се разкаят за клеветите и осведомителния тероризъм в обстановката към Украйна, само че те би трябвало да бъдат извадени на бял свят ", съобщи съветският външен министър.

В отговор на въпроса дали ескалацията към Украйна ще завърши на 20 февруари след края на руско-беларуските учения, Лавров съобщи, че това не зависи от Русия, защото не Москва ескалира напрежението, написа eurocom.bg.

Той акцентира, че Русия ще реши сама по какъв начин и с какви средства ще си подсигурява сигурността. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР